Info

Smålandsposten Sportpodden

Dan Magnusson och Daniel Enestubbe på Smålandspostens sportredaktion diskuterar och dissekerar lokal, nationell och global sport.
RSS Feed
Smålandsposten Sportpodden
2019
May
March


2018
December
November
October
September
June
May
April
March
February
January


2017
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: Page 1
May 13, 2019

Han har fört upp och åkt ur med Öster, vunnit SM-guld med Halmstad och varit proffs i Norge. Nu är Fredrik Gustafson sportsligt ansvarig i Östers IF:s styrelse och gäst i Sportpodden.
Dessutom dividerar Dan om europacupspel medan Stubben tar upp samma ämne i sin sociala mediehörna. Lagbyggena i Växjö Lakers och Tingsryds AIF analyseras liksom målfattigdomen i Växjö DFF.

Mar 15, 2019

Fem sekunder från en ångestladdad kvalserie. Då klev AIK fram och räddade Tingsryd från tio helvetiska matcher. På plats i poddstudion finns Mr Magic själv och berättar om den osannolikt spännande upplösningen av Hockeyallsvenskan. Dan dividerar om Växjö DFF och levererar tillsammans med Stubben en stor special inför Växjö Lakers och Växjö Vipers slutspel.

Dec 21, 2018

Bäst i Sverige i boxning och bland de bästa i Sverige i tennis. Stephanie Thour är 20 år och har under många år lyckas hålla två bollar i luften samtidigt. Som färsk SM-guldmedaljör och gäst i podden svarar hon på frågor om uppväxten, vilken sport hon ska välja i framtiden och vad tjejer som boxas kan få höra – plus en massa annat.
Dessutom sammanfattar vi läget för Växjö Lakers, Tingsryd och Växjö Vipers och hyllar Åby/Tjureda, årets stora sensation på bandyhimlen.

Nov 30, 2018

Podden gästas av ingen mindre än Östertränaren Christian Järdler som berättar om tuffa smällar, tränarturbulens och hur han vill föra Öster tillbaka till Allsvenskan.
Dan dividerar om sommarnyttjande av inomhushall, Stubben socialspanar om högt och lågt och serieutredningar, huvudtacklingar och ersättningar diskuteras.
Vidare pratar vi om Växjö Lakers formtopp, Tingsryds uppryckning och Trojas lömska upploppsraka.

Nov 14, 2018

Premiär för Sportpodden i nytt format. Nytt från och med veckans podd är att den gästas av en lokal sportprofil. Först ut är Växjö Lakers nye assisterande tränare Tobias Thermell. Han berättar om omställningen att byta Karlskoga mot Växjö, förklarar att statistiken låg bakom Joel Perssons 1–0-mål mot Linköping och avslöjar varför Sam Hallam egentligen är ett svin. Utöver gästintervjun sonderar vi som vanligt terrängen kring övrig lokal sport.

Oct 26, 2018

Dan spekulerar om tränarfrågan i Växjö DFF, hyllar en av Östers stora och dividerar om en basketskandal.
Stubben serverar Corsi, ser stora uppsidor med Växjö Lakers, efterlyser förändrade arenakrav i SHL och sätter fingret på hockeyns största problem.
Paltrecept, vilde Wessner, en kommunikatör på dubbla stolar och avsågade ben är andra inslag i 74:an.

Oct 5, 2018

Dan återvänder från de brittiska öarna med god livsaptit och spanar kring smått som stort.
Vad är okej att säga på en hockeyrink? Varför minskar publiksiffrorna? Väntar islossning för Växjö Lakers nu? Hur ska Tingsryd lämna sin förlustrad bakom sig? Och hur håller inte Växjö Vipers på att revolutionera innebandyn?
Dessa frågor idisslas flitigt följt av uppsnack inför en äkta serifinal och en hyllning till en gentleman med nummer 85.

Sep 13, 2018
Podden är tillbaka efter ett långt sommaruppehåll. Dan hittar en förbluffande fotbollskod, dividerar om snällhet och minns Harry Bilds enastående karriär. Stubben tippar SHL från 1 till 14, bjuder på Strumpans taktiksnack och hyllar september. Dessutom uppsnack inför Hockeyallsvenskan och SSL samt lite udda sociala medienyheter.
Jun 15, 2018

Podden går in i säsongsfinal med VM-dråpligheter, Kalliohyllningar och det dummaste som skrivits på Facebook.
Skadeläget i Växjö DFF, Super-Dragans comeback och Super-Marios skada dominerar fotbollsfönstret.
Dan filosoferar kring handgemängets plats under träning och Stubben hyllar en av grusets stora fartfantomer.

May 31, 2018

Under sommaren som redan är bättre än sin föregångare trots att den ännu inte börjat spanar vi om allvarliga saker som högsta domstolen och hjärnskakningar men även om ledigare ämnen som mat, insekter och nekande svar.
Hur stabilt är egentligen Växjö DFF och vart är Öster på väg?
Hur ska Växjö Lakers ersätta sina Big Five och hur lyckas Troja med sin miljonjakt?
Till sist en nostalgisk resa tillbaka till en tid då ett ett litet Växjötorp fick Premier League-besök.

May 16, 2018

Vi rör oss mellan krismöten, fiaskon och sparkningar, funderar över Gessles fotbollsbidrag och går in i den engelska dimman.
VM x 2 står på den aktuella menyn, liksom Champions League-finalen, Öster och Växjö DFF.
Vi diskuterar Trojas identitet, kvaliteten på ECHL-spelare och spekulerar om en lång väntan för de som vill se nya spelare presenteras i Växjö Lakers.
Familjen Hysén dyker upp, Gurk-Olle tar ton och Tomi Kallio hyllas.

Apr 26, 2018

Stor special om allt från vad som händer bakom kulisserna till genomförandet och efterspelet kring Växjö Lakers andra SM-guld.
Vi diskuterar Tingsryds momumentala fullträff på aktiemarknaden, dissekerar de flitigt florerande lögnerna i sportens värld och ger senaste nytt om Östers skadesituation.
Och så givetvis en utomjording i centrum av hockeyvärlden.

Apr 13, 2018

Fredagen den 13:e med allt vad det kan innebära. Vi snackar upp den hett efterlängtade SM-finalen i hockey, vi snackar ner veckans CL-skrällar och ger en förklaring till Trojas havererade säsong som allsvensk nykomling.
Udden riktas även mot Östers läckande försvar och mot Växjö DFF:s stentuffa premiärmotstånd.
Vi belyser huliganproblematiken och ger Owe Svensson en mer än välförtjänt hyllning.
I övrigt: stor Roadlaker-special. Vem är denne GIF-arnas Michelangelo? Jobbar han på Smålandsposten? Och så avslutar vi meningen ”Mats Lusths prilla är så stor att…”

Mar 23, 2018

Super–Mario-intro, domarstories från förr, SHL:s kung av mind games, läkarfail, Ica Borgholm, direktörens frispel, gräsanalys, genrepssnack, Elias dipp, Trojas mardröm, slutspelsvårens lov. Minst och sist Stig Svensson, den störste av dem alla.

Mar 8, 2018

Vi analyserar Conchagate, vi hyllar kvinnor, vi pratar om Växjö Lakers viktigaste spelare, vi talar om varför Tingsryd slagit knockout på Troja, vi ser fram emot dubbla SM-slutspel, ett hoppfullt och ett ångestladdat kvalspel, vi citerar Hakelius och vi gräver djupt i Växjö ishalls gamla tunnor.
Vi gör mycket i detta avsnitt.

Feb 13, 2018
Har Hallam redan gått in i slutspels-mode? Vad har Blomster hittat i målkameran? Shoppar Pelle loss i transferrean? Flyger Vipers hem nya poäng? Varför är Järdler nöjd? Håller Växjö DFF:s djärva raktik? Hur lång blir Långs svit? Har Åby någonsin varit bättre? Frågorna är många i avsnitt 64.
Feb 2, 2018

Podden som spänner från dödsdömde Lennart, snack vid stolproten och till ett skadat inre ledband är tillbaka. Vi gör en återblick på veckorna då fotbollssäsongen drog igång, då hockeyspelarna gjorde tvärtom och där Amo kickade sin hetlevrade tränare.
Är sport och kultur samma sak, är Frida Andersson dråplig och när exakt insåg Sam Hallam att Växjö Lakers skulle bli bäst i Sverige?
Sextitrean ger dig alla svaren.

Jan 19, 2018

Airpods! Presskonferenskaos! Jerringpriset! Östervjun! Europacupfinal! Krisklubbar! Eget kapital! Defilering! Bottenstrid! Ödessäsong! Legendar-Höckan!
Nummer sextiotvå går på offensiven!

Jan 2, 2018

Dan bryter tystnaden och berättar exklusivt om skadan som hållit honom borta från podden i två månaders tid. Han övergår sedan till rim, flabb, dråpligheter och fotbollsanalyser.
Stubben botaniserar i den sociala medievärlden, ställer diagnoser på hockeylagen och presenterar ännu en lokal legendar.
Kort sagt: podden är tillbaka – och nästan allt är som det ska.

Nov 3, 2017

Vi firar 60 utan pompa och ståt men med ett matigt avsnitt där vi snackar ner en av de bästa fotbollssäsongerna i Kronoberg någonsin. Växjö Lakers stabilitet, Tingsryds uppåtpekande formkurva och Trojas behov av att få in en spelstark profil utgör hockeyblocket.
Vidare bjuds på Elofssons rutin, Åbys fina bandysällskap, kyliga löpsedlar, Roos hockeytackling, travvinster och Björn Wirdheim.
Och så spanar Stubben över hockeyns publikkris medan Dan kompletterar med statistik.

Oct 20, 2017

Krisspecial: Hur stor är krisen i Tingsryd? När kan det bli någon kris i Troja? Står Växjö Lakers inför en centerkris?
PDO-special: Vilka lag haft haft flest med- och motstudsar med sig i SHL och Hockeyallsvenskan och vilka bör rimligen falla och lyfta i tabellen?
Österspecial: Vilken tränartyp har varit mest framgångsrik i Öster sedan 1958? Dan ger ett subjektivt svar.
Legendarspecial: Vem tycker att Jerry Andersson ska skaffa sig ett jobb?

Oct 6, 2017
Vad är det som händer med svensk herrhockey? Stubben häpnar över den märkligaste säsonginledningen någonsin. Vad är det som händer med Göteborgsmaffian? Dan sitter inne med svaret. Poddens #58 inleds lågmält med sorg och hittar därefter ett mer normalt tonläge där Lakers waleskollaps, Taifs östkustkollaps och händelser på Trojas pressläktare är dominerande inslag liksom överfallet i Fortnox, Växjö DFF:s chans till dubbel serieseger och en betraktelse över Gamla Värendsvallen.
Sep 29, 2017

Om texten som fick hockeyopinionen att göra helt om, om den lokale expertkommentatorns dråpliga vedermödor, om Växjö Lakers brottarstarka SHL-start, om superlördagen då vi kan få ett allsvenskt damlag och Öster kan haka på i toppen ännu en gång, om Tingsryds enda segerrecept, om Trojas oförmåga att sätta dit puckarna, om Växjö Vipers premiärtrendbrott, om Räppes jakt på säkrat kontrakt, om Amos längtan efter första segern och om legendaren Leddet.

Sep 22, 2017

Vi analyserar ett brottarstarkt Växjö Lakers, ett kroniskt premiärhavererande Tingsryd och ett nervöst men flowigt Troja.
Vi konstaterar att Östers inte riskerar att gå upp i Allsvenskan, att Växjö DFF snart är klart för Allsvenskan och att Räppes uppdrag med lite flyt redan kan vara slutfört.
Amotränarens utbrott, Robert Ohlssons utbrott, Växjö Vipers roll som etablerat topplag och Dänningelandas seriepremiär diskuteras också.
Dan spanar i termer av stängd liga, inte stängd liga eller mittemellan och Stubben minns Trojas koleriske coachhumorist Esko Nokelainen.

Sep 15, 2017

Ligapremiärerna närmar sig och Stubben levererar sina 1 till 14-tips för såväl SHL som Hockeyallsvenskan. Den stora tränarturbulensen i Växjö DFF analyseras kritiskt och grundligt och Dan tar tillfället i akt att sätta ljus på fotbollens skrivna och oskrivna regler.
I ett reportage från SSL:s upptaktsträff sätter Pontus Steneros motståndarnas syn på Vipersspelarna i fokus.
Vi inväntar sista chansen-matchen för Öster, seriestarten för Amo, spurtstriden i fotbollstrean medan Stubben, med en touch av Kina, berättar om lokale legendaren Lasse Jacobssons berg- och dalbaneliknande karriärresa.

1 2 3 4 Next »